16 January 2023 De bevrijdingsloop 2023 gaat door!

Het is bijna twee jaar geleden dat we een mededeling stuurden dat ook in 2021 de bevrijdingsloop niet door kon gaan door het Covid virus.
Deze keer hebben we goed nieuws. Want de bevrijdingsloop 2023 gaat door! We konden 75 jaar vrijheid niet vieren, maar we kunnen wel vieren hoe belangrijk vrijheid is. Dat hebben we zelf ervaren met alle beperkingen de afgelopen jaren, en we horen het nog dagelijks als we denken aan Oekraine, Iran en de vele andere plekken waar mensen niet de vrijheid hebben om zich te ontwikkelen en in vrede te leven. We weten dat in 1945 veel jonge mensen de barre tocht aangingen om Nederland te bevrijden, we horen nu ook dat veel jonge mensen de straat op gaan, met gevaar voor eigen leven om voor hun vrijheid op te komen. 

Wij willen met deze Bevrijdingsloop onze dankbaarheid uiten aan allen die hun leven gegeven hebben, en het risico lopen hun leven te geven voor vrijheid. 

De Bevrijdingsloop 2023 is een uniek evenement die  aansluit bij 900 jaar Raalte, de tijd waarin een hele geschiedenis van een dorp herdacht wordt en we dankbaar mogen zijn voor waar wij in Raalte gekomen zijn.
Van 26 t/m 30 april wordt in een estafetteloop van 820 km van Arromanches in Normandië naar Raalte gelopen. Een uniek evenement dat mogelijk gemaakt wordt door bijdragen van sponsoren en de gemeente Raalte.

Het team

Het team zo goed als compleet. 15 lopers, 1 fietsers, 4 chauffeurs en 3 man catering een vliegende kiep en 1 fysiotherapeut gaan dit unieke evenement volbrengen.

De route

De route is 820 km lang. Om de 100 km wordt er gewisseld van team. Een tocht die niet te comfortabel is maar dat is de weg naar vrijheid ook niet. Wel hebben we een prachtige vrachtwagen waar we kunnen eten en rusten.